Het overlijden

Dit hoofdstuk behandelt de verschillende aspecten rondom het overlijden. Daarbij wordt de vraag beantwoord hoe te handelen bij een (plotseling) sterfgeval. Door middel van een checklist bij overlijden kunt u de te nemen stappen stuk voor stuk doorlopen. Zo moet er contact worden opgenomen met een uitvaartondernemer/begrafenisondernemer. Met behulp van een goede uitvaartondernemer is het mogelijk om de juiste keuzes te maken zodat de familie en vrienden op een waardige manier afscheid kunnen nemen van de overledene.

De uitvaartondernemer zal voor u veel werk uit handen nemen, waaronder het bestellen van een uitvaartkist, het laten opbaren van de overledene, de verzorging van de overledene, het regelen van een rouwcentrum en het rouwvervoer. Hij zal u tevens behulpzaam zijn bij het uitzoeken van een rouwkaart, het uitkiezen van een tekst voor op de rouwkaart (eventueel een rouwkaart gedicht), het plaatsen van rouwadvertenties.

Het overlijden en de uitvaart van kinderen is een bijzonder emotionele aangelegenheid. Vandaar dat er apart aandacht besteed is aan zo'n intens treurige gebeurtenis. De pagina met specifieke rouwteksten voor kinderen kan u wellicht verder helpen.

Tot slot heeft u de mogelijkheid om de gehele uitvaart zelf te regelen en uit te voeren. Het is niet alleen kostenbesparend maar geeft ook een extra dimensie aan de uitvaart.

Inhoudsopgave: Het overlijden

Checklist
Uitvaart-/ begrafenisondernemer
Opbaren
Rouwcentrum
Verzorging overledene
Afscheid nemen
Uitvaartkisten
Rouwkaarten

Teksten rouwkaarten
Rouwadvertenties
Rouwkaart gedichten
Rouwvervoer
Kinderen
Rouwteksten kinderen
Uitvaart zelf regelen en uitvoeren


2006-2022 - - Rotterdam - The Netherlands