Woonhuisbewaking bij een uitvaart

Ten tijde van de uitvaart is er niemand in de woning. Vaak zijn de buren ook uitgenodigd voor de uitvaart, zodat er ook in de directe omgeving weinig bewoners aanwezig is. Dit al gauw bekend bij het dievengilde die tijdens afwezigheid van de bewoners een bezoek brengen aan de woning. Helaas komt dit maar al te vaak voor. Om dit te voorkomen is woonhuisbewaking in het leven geroepen waarbij, tijdens de uitvaart, een professionele bewakingsdienst over het woonhuis waakt.

Men kan zelf een bewakingsbedrijf inhuren. Het komt ook steeds vaker voor dat woonhuisbewaking tijdens de uitvaart opgenomen is in de uitvaartverzekering. Vraag ernaar bij het regelen van de uitvaart en/of bij het afsluiten van de uitvaartverzekering.

Natuurlijk kan men zelf ook aan bekenden vragen om op het huis te passen. Hij/zij kan dan eventueel voor een kopje koffie en een versnapering zorgen (bijvoorbeeld een kop soep of een broodje) tegen de tijd dat de nabestaanden thuis komen. Zeker als er familieleden mee naar huis komen is het prettig thuiskomen als het huis warm is, naar koffie ruikt en er iemand voor de catering zorgt. Zo hoeft men na een nare gebeurtenis niet gelijk zelf aan de slag.


2006-2022 - - Rotterdam - The Netherlands