Rouwverwerking na het verlies van een kind

Het verlies van een kind is niet eerlijk, onlogisch en de meest onacceptabele vorm van verlies. De gevoelens van machteloosheid, verdriet en onvervulde verwachtingen drukken een extra stempel op het rouwproces. Iedereen zal op zijn eigen manier het verlies van een kind proberen te verwerken. Men zegt wel eens: een kind verliezen is het ergste wat men kan overkomen. Soms heeft men steun nodig bij de rouwverwerking. In ons land zijn diverse verenigingen actief voor de hulpverlening en onderlinge ontmoeting van ouders van overleden kinderen.

LSR, Landelijk Steunpunt Rouwbegeleiding

Een centraal steunpunt waar iedereen terecht kan voor informatie en voorlichting over rouw is LSR, Landelijk Steunpunt Rouwbegeleiding. De activiteiten van LSR leveren een bijdrage aan de ondersteuning van nabestaanden in het rouwproces. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.verliesverwerken.nl. U kunt ook direct contact opnemen per telefoon (030-2761500) of per e-mail (info@verliesverwerken.nl).

Stichting Achter de Regenboog

De Stichting Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren, die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare binnen het gezin. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.achterderegenboog.nl. U kunt ook direct contact opnemen per telefoon (030-2368282, ma t/m vrij. 09.00-13.00 uur) of per e-mail (info@achterderegenboog.nl).

In de Wolken

In de Wolken is gespecialiseerd in informatieverstrekking en advisering op het terrein van kinderen en jongeren die te maken hebben met het verlies door de dood. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.in-de-wolken.nl. U kunt ook direct contact opnemen per telefoon (040-2260450) of per e-mail (info@in-de-wolken.nl).

VOKK, Vereniging Ouder, Kinderen en Kanker

Zelfhulporganisatie voor ouders, broers en zussen, grootouders en kinderen met kanker en van kinderen die aan de gevolgen van kanker zijn overleden. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.vokk.nl. U kunt ook direct contact opnemen per telefoon (030-2422944) of per e-mail (bureau@vokk.nl).

VOOK, Vereniging Ouders van een Overleden kind

Zelfhulporganisatie van lotgenoten die elkaar begrip en medeleven kunnen bieden door middel van persoonlijke of telefonische gesprekken, groepsgesprekken of correspondentie. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.vook.nl. U kunt ook direct contact opnemen per telefoon (0900-2022723) of per e-mail (info@vook.nl).

Lieve Engeltjes

Lotgenotencontactgroep via het internet voor ouders waarvan een kind is overleden tijdens de zwangerschap, geboorte of op latere leeftijd. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.lieveengeltjes.nl. U kunt ook direct contact opnemen per telefoon (06-10386504) of per e-mail (info@lieveengeltjes.nl).

Vereniging Ouders van een Vermoord Kind

De vereniging zet zich in voor de erkenning van de problematiek van nabestaanden van een vermoord kind. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.oudersvaneenvermoordkind.nl.

Vereniging van Ouders van Wiegendoodkinderen

Zelfhulporganisatie die zowel gericht is op ondersteuning via telefonische gesprekken met lotgenoten als op het verschaffen van informatie door middel van themadagen (www.wiegedood.org)..


2006-2022 - - Rotterdam - The Netherlands