Gedenksieraden en gedenkobjecten

De manier om een overledene te gedenken is voor iedereen verschillend. Daarom zijn er vele mogelijkheden van gedenksieraden en gedenkobjecten. Op deze pagina leest u daar meer over. Natuurlijk kan men ook zelf een gedenkobject creŽren.

Gedenksieraden
Tranenzakje
Van as naar diamant
2D-objecten
As in glas

Emotionbeads
Gedenksterretje aan de hemel
AsKunst
Zielsgeschenk
Stoffen gedenkobjecten
Voetafdrukje

Gedenksieraad

Een gedenksieraad is een tastbare herinnering. Het is een sieraad van edelmetaal met een kleine hoeveelheid as van de overledene erin. Het is een sieraad om te dragen, weg te geven of om neer te zetten.

Tranenzakje

Het tranenzakje is een zakje met een fluwelen onderkant, gevuld met glazen steentjes. Het symboliseert de zorgen en de daarbij behorende tranen. Wie het tranenzakje aan iemand schenkt, geeft aan dat de ander altijd zijn of haar tranen met hem mag delen (www.troostgeschenk.nl/tranenzakje).

Van as naar diamant

Sinds mensenheugenis is de diamant de steen van de liefde en herinnering. De as van de overledene kan worden omgezet tot een diamant (www.algordanza.nl).

2D objecten

De tweedimensionale objecten worden vervaardigd door gescande foto's in een 2D glasplaat te laseren. Ook kan er bijvoorbeeld een naam, geboortedatum en overlijdensdatum mee worden gescand (www.asbestemming.com).

As in glas

In een klein glazen buisje wordt wat as gedaan en aan beide kanten dicht gesmolten zodat het hermetisch is afgesloten. Door het dichtsmelten van het buisje wordt de as voor de eeuwigheid bewaard. Dit buisje wordt in een sieraad verwerkt maar het glazen buisje met de as blijft zichtbaar. Het buisje kan verwerkt worden in een ring, broche of hanger (www.asinglas.nl/collection/collection.html).

Emotionbeads

Emotionbeads zijn met de hand vervaardigde kralen waarin as van de overledene kan worden verwerkt. Emotionbeads zijn er in alle ontwerpen en kleuren te krijgen en passen op vrijwel ieder bedelsysteem of aan een collier te dragen. Iedere kraal is uniek en wordt geheel naar de wens van de nabestaanden vervaardigd (www.emotionbeads.nl).

Gedenksterretje aan de hemel

Bij een overlijden wordt aan kinderen vaak verteld dat de overledene een sterretje aan de hemel is geworden. Om dit symbool tastbaar te maken is de gedenkster ontworpen. Dit is een RVS ster waar een deel van de as van de overledene in bewaard kan worden. Er kan een tekst of een afbeelding in gemaakt worden met behulp van lasermethode (www.gedenkster.nl).

AsKunst

AsKunst is gespecialiseerd in het maken van kunst met humane en dierlijke crematie-as en heeft een netwerk van professionele kunstenaars in Nederland en BelgiŽ. Er kan gekozen worden uit een ruim assortiment aan schilderstijlen en de nabestaanden kunnen zelf aangeven op welk formaat en met welke kleurstelling de schilderijen gemaakt moeten worden (www.askunst.nl).

Zielsgeschenken

Een zielsgeschenk is een geschenk voor iemand die meer nodig heeft om te rouwen dan de gebruikelijke sieraden of objecten. Men kan een keuze maken uit objecten die passen bij de persoon met het verdriet (www.zonnevogel.nu).

Stoffen gedenkobjecten

Kleding heeft een emotionele waarde, een stoffen gedenkobject van de kleding van de overledene kan de nabestaanden dan ook veel troost bieden. Het kan in verschillende vormen, zoals een kussen, telefoonhoesje, deken, hart of een Frans boerenschort (www.tas-t-baar.nl, www.memorydress.eu).

Voetafdrukje

Naast de vingerafdruk kan een voetafdruk worden gemaakt voor een herinneringssieraad. Door hiervoor een herkenbaar fragment van het voetje te gebruiken krijgt men een heel persoonlijk herinneringssieraad. Deze zijn verkrijgbaar in goud en zilver en in verschillende maten (www.goldenfingerprint.nl).

Gedenkopbject van hout en touw

Woodenrope is een samenvoeging van wood (hout) en rope (touw). Deze twee natuurlijke materialen zijn de basis van mijn creaties (www.woodenrope.nl).


© 2006-2022 - - Rotterdam - The Netherlands